Samen tuinieren in dorpstuin

Een braakliggend terrein omtoveren tot een groene ontmoetingsplek in ons dorp. Dat is de ambitie van Kees van Paridon en Cor Zwaag. Als initiatiefnemers van een heuse ‘dorps (moes)tuin in Anna Paulowna’ onderzoeken zij of dit project haalbaar is. In 2016 wordt het initiatief als pilot gestart op een klein terrein (erf Nieuw Bouwlust) aan de Kleiweg in Anna Paulowna.

Het tweetal wil graag een plek creëren waar buurtbewoners gaan genieten van de wonderen van de natuur. Op een natuurlijke manier en op kleine schaal willen de initiatiefnemers met elkaar aan de slag.

1 lente nieuwbouwlust 27

De pilot locatie Nieuw Bouwlust aan de Kleiweg

De tuin komt tot bloei met het kweken en oogsten van groenten, kruiden en plukbloemen. Tegelijkertijd biedt de tuin een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is en mag meehelpen. Ze hopen dat het een leuke en gezellige plek wordt, waar kennis over de natuur gedeeld kan worden. Inmiddels hebben Kees en Cor een website gebouwd en is er overleg met diverse grondeigenaren over andere mogelijkheden in de polder.
Steunt u dit initiatief en heeft u zin om mee te helpen aan de nieuwe moestuin? Bel voor meer informatie met Cor Zwaag, tel. 0223-533537 of Kees van Paridon, tel. 0223-531411.

20160128_102840

Kees van Paridon (links) en Cor Zwaag, die samen de initiatiefnemers zijn van de op te richten dorps(moes)tuin Anna Paulowna.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s