Buurtuin De Middenmoes in Heerhugowaard

De buurtmoestuin ligt tussen 2 wijken aan de Middenweg in Heerhugowaard. Voorheen stond hier een basisschool, na de sloop ontstond er een groot perceel, waar de gemeente  geen plannen mee had. Irene Pirovano, die naast het perceel woont, kwam in 2010 op het idee van de buurtmoestuin. Met vele buurtbewoners hebben we de moestuin aangelegd, zand kruien, paadjes straten, palen slaan voor het hekwerk…..een enorme klus, maar het resultaat mag er zijn!
Er zijn 65 tuintjes van ongeveer 25m2 en er is een gezamenlijk stuk tuin, iedere deelnemer (1 per adres) betaald 10 euro contributie per jaar, de subsidie was eenmalig en zo kunnen we de moestuin behouden.
De Middenmoes

In de zomer 2015 hebben we deze tuin bezocht, hier is Irene in gesprek met Kees.

Bewoners uit de buurt kunnen een eigen tuintje bewerken. Het is bedoeld voor iedereen die het fijn vindt, dicht bij huis, zelf zijn eigen ‘duurzame’ groenten, kruiden en fruit te kweken. Ook is het een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten, met elkaar samenwerken en eventueel groenten met elkaar ruilen.
Ook hebben scholen en buitenschoolse opvang hier de kans een tuin te bewerken. Voor kinderen is het behalve leuk, ook zeer educatief.

Een kleine stuurgroep houdt zich bezig met het beheer en georganiseer van ‘de Middenmoes’. Nadere informatie op http://www.demiddenmoes.nl
Advertenties