Fruitgilde

Fruitgilde opgericht september 2011
 Fruitgilde-1
Ook dit jaar is er een overdaad aan biologisch fruit in de boomgaard van Ineke de Morée en Peter van Zutphen van Bouwlust. Goudrenetten, Jona gold, notarisappel, sterappel, een aantal perensoorten, pruimen zijn er klaar voor om geplukt te worden. Met Kees en José van Paridon hebben we het initiatief opgepakt om het fruit te gaan verwerken. Jam, chutneys, sap maken, appeltaarten enz. is het idee. De stoomketels en potten komen weer van zolder ! Het idee is om een groepje mensen bij elkaar te brengen die geïnteresseerd zijn in het plukken en verwerken van fruit. Het idee is om dit dan samen aan te pakken en er ook een oogstfeestje van te maken. We zoeken nog een pers. Kees heeft van de week ( week 36 ) de eerste appels geplukt.
Fruitgilde-4In week 42 hebben we bij Mobipers te Zoelen 85 kg appels ( een mix van Jona Gold, Schone van Boskoop, Notarisappel ) en 15 kg peren ( Conference  )laten persen met een geweldig resultaat 65 liter puur sap; gepasteuriseerd, geen toevoegingen en heerlijk van smaak. http://www.mobipers.nl
Fruitwerkdag 10 oktober Fruitgilde  “Nieuw Bouwlust”
Fruitgilde-5Op 10 oktober was de jaarlijkse fruitwerkdag van de fruitgilde bij Ineke de Morée en Peter van Zutphen  (nieuw Bouwlust).  Er waren ca. 15 personen (van 3 tot 82 jaar) die meewerkten met fruit plukken, schillen, verhakselen, persen, vullen  en destilleren. Het resultaat was ca 25 liter heerlijke fruitsap (80 % appel en 20 % peren).
Advertenties