Michaelshof milieucentrum

In juni 2015 fietste ik samen met Brigitte de jaarlijkse tuinronde op Wieringen.
De Michaelshof in Vatrop had ook open tuin, dus eindelijk kreeg ik de kans hier eens rond te kijken. Het bevindt zich op een doodlopende weggetje met uitzicht op de Waddenzee. De inkijk wordt belemmerd door de bebossing aan de straatkant, wat mijn nieuwsgierigheid opwekte. Wat gebeurt in of achter dit bos?
Michael SchouwenaMichaelshof rechtsar die hier sinds 1975 woont, gaf een enthousiaste en duidelijk uitleg. Met een groep vrijwillMichaelshof linksigers wordt al veertig jaar een productietuin bijgehouden, volledig biologisch, zonder chemische middelen. volgens het principe ‘permacultuur’. De tuin levert een groot aantal groenten en fruitsoorten op voor eigen gebruik en verkoop. Ik heb me daarna als vrijwilliger aangemeld, eerst op woensdag in de tuinploeg en vanaf najaar in de bouwploeg.
Er heerst een zeer ontspannen sfeer, het is leerzaam en je krijgt je eigen deel van de oer-gezonde tuinproducten mee naar huis. Ook inmaken, drogen en specifieke biologische verwerking wordt toepast.20151111_150647_320x240
Advertenties